Tarvitsetko apua tai tukea?

Jokaiselle ihmiselle tulee joskus eteen sellaisia elämäntilanteita, joissa hän tarvitsee tukea/apua. Tukipisteen kautta välitetään vapaaehtoisia/tukihenkilöitä auttamaan erilaisissa tehtävissä perheisiin, laitoksiin ja yksityisille ihmisille.

Välitämme vapaaehtoistyöntekijöitä mm:

  • Asiointiavuksi (mm. kaupassa käyntiin)
  • Juttuseuraksi
  • Ulkoiluseuraksi
  • Henkiseksi tueksi
  • Itsenäistymisen tueksi
  • Mukaan harrastuksiin

Vapaaehtoiset/tukihenkilöt tarjoavat luotettavaa tukitoimintaa. Soita tai tule käymään !

Vapaaehtoispalvelu on maksutonta mutta halutessasi voit tukea toimintaamme taloudellisesti esimerkiksi liittymällä jäseneksi.

Haluatko tukihenkilöksi?

Ihmisen elämässä on vaiheita, jolloin hän tarvitsee enemmän tukea ja apua. Tähän tarpeeseen on kehitetty tukihenkilötoiminta.

Tukihenkilötoiminta on yksilöllisempää, suunnitelmallisempaa ja sitovampaa kuin muu vapaaehtoistyö. Se perustuu vastavuoroisuuteen, tasavertaisuuteen ja molemminpuoliseen rehellisyyteen ja kunnioitukseen.

Tukihenkilöitä tarvitaan mm. seuraksi, asiointiavuksi esim. kaupassa käyntiin, ulkoilemiseen, avuksi pieniin kotiaskareisiin, henkiseksi tueksi kriiseissä, esim. raittiuden tukemiseksi.

Tukihenkilöille järjestetään koulutusta, ohjausta ja virkistystä.

Haluatko vapaaehtoistyöntekijäksi?

Vapaaehtoistyö on vähemmän sitovaa, vähemmän suunnitelmallista ja vähemmän yksilöllistä kuin tukihenkilötoiminta.

Vapaaehtoistyössä ei välttämättä muodosteta pitkäkestoista ihmissuhdetta tai muuta velvoitetta, vaan toiminta voi olla kertaluonteistakin. Vapaaehtoistyö perustuu pitkälti samoille periaatteille kuin tukihenkilötoimintakin: vastavuoroisuuteen, tasa-arvoisuuteen ja puolueettomuuteen. Se on työtä, jota tehdään palkattomasti tarvitsijan ehdoilla eikä se vaadi tekijältään mitään erityistä koulutusta.

Elämänkokemus ja perehdytys tehtävään antaa pätevyyden toimia vapaaehtoistyöntekijänä. Vapaaehtoistyöllä ei korvata ammattihenkilöstön tekemää työtä.

Lieksan Tukipiste ry välittää vapaaehtoistyöntekijöitä ja tukihenkilöitä.

Soita tai tule käymään!

 

Ystävänpäivänä vuoden 2012 ystävän julkistamistilaisuus. 

 

Aukioloajat

Ma-Pe 8-15

Su 13-15 (sunnuntaikahvila)